STEUN AAN SOMIVAL

ZATERDAG 23 SEPTEMBER EEN FEEST VOOR SOMIVAL !

De Somivaluitstap van Zaterdag 23 september kreeg een apotheose op het Hippodroom in Waregem waar de laatste drafwedstrijden van het seizoen doorgingen.  Somival stond in de kijker want er werden twee cheques overhandigd.

Er waren twee schenkers, O-Tro, een vereniging die de drafsport samenbrengt voor een goed doel en hiervoor samenwerkt met Waregem draaft. De tweede schenker is Les Terrasses @Waregem Koerse, die ieder jaar tijdens Waregem Koerse een VIP-arrangement verzorgt in een luxueuse tent met prachtig terras.

Beide organisaties hadden Somival als goed doel aan hun acties verbonden. Hierbij gaat de aandacht vooral naar het paardrijden voor mensen met een beperking.  Twee cheques werden overhandigd aan de Somival delegatie. O-TRO steunt met 5000 euro en Les Terrasses geeft een steun van 3000 euro.

VZ Lucien De Bels dankte namens alle leden van Somival en in het bijzonder namens de ruiters. Dankzij deze steun zal de noodzakelijke capaciteitsuitbreiding kunnen gerealiseerd worden en zal Somival nog meer mensen met beperking de mogelijkheid kunnen bieden om deze sportactiviteit te kunnen beoefenen en beleven.

Er zal in overleg met Sport Vlaanderen waregem (Bloso) in eerste instantie gezocht worden naar een geschikt paard. Hierbij moet rekening gehouden worden met de doelgroep waarmee Somival werkt. Somival richt zich met het paardrijden ook naar mensen met een zwaardere fysieke beperking die in duo-zit kunnen genieten van deze mooie sport.

Trees Branswyck, de sportverantwoordelijke paardrijden bij Somival ziet uit naar deze uitbreiding en zal geïnteresseerden die nu op de wachtlijst staan tevreden kunnen stellen. Ook Caroline Vande Kerckhove en Manu Tuytens die het duo-zit paardrijden begeleiden bij Somival zien er zeer naar uit. De ruiters worden bij Somival ingedeeld in groepen afhankelijk van hun mogelijkheden. Voor iedere groep is er één maal per maand een sessie.

De technische begeleiding die Sport Vlaanderen Waregem  hierbij aanbiedt, is samen met de groep gemotiveerde en bekwame Somival begeleiders, de garantie om deze sport bij Somival met succes verder uit te bouwen.

Partners

Schrijf je in op onze nieuwsbrief